Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z dyni i szałwii

Składniki:

  • 3 szkl. pokrojonej w kostkę dyni
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 6 liści szałwii
  • 2 łyżki octu z sherry
  • 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Dynię skropić oliwą oraz oprószyć solą, pieprzem i szałwią.
    Następnie rozłożyć ją na blasze.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec ok. 20 minut.
    Gdy dynia ostygnie wymieszać ją z octem oraz cebulą.
    Na  koniec doprawić do smaku.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Przemysława

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *