Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ciecierzycy, tuńczyka i pomidorów

Składniki:

  • 400 g ciecierzycy
  • 10 g tuńczyka w oliwie z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • 4 pędy zielonej cebulki
  • 1 zielony ogórek
  • 8 pomidorów koktajlowych
  • ½ szkl. oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ciecierzycę przepłukuj w wodzie po czym ja osusz, wówczas dodać do niej tuńczyka, posiekane fileciki anchois, posiekaną cebulkę, ogórek pokrojony w kostkę oraz pomidorki pokrojone w ćwiartki.
    Całość dokładnie wymieszać skropić sokiem z cytryny oraz oliwą.
    Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz kuminem.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Lidia

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *