Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z krewetek miodem glazurowane

Składniki:

  • 12 krewetek
  • 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka ostrego sosu
  • 1 łyżeczka liści tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Krewetki obrać ze skorupek i żyłek po czym każdą krewetkę nabić na patyczek, wówczas skropić je oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Ułożyć na grillu i trzymać ok. 2 minut.
    W między czasie miód wymieszać z ostrym sosem, tymiankiem oraz posiekanymi orzeszkami, wówczas posmarować sosem krewetki i piec jeszcze 1 minutę.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Marcina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *