Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z boćwiny z anchois

Składniki:

  • 50 dag boćwiny
  • 8 koreczków anchois
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 pęczek natki pietruszki

    Sos:

  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Boćwinę posiekać a koreczki anchois oraz czosnek rozdrobnić.
    Wszystkie składniki wymieszać.
    Następnie składniki podane na sos wymieszać ze sobą i polać sałatkę.
    Wstawić do lodówki pod przykryciem na 30 min.
    Po tym czasie wyjąć i udekorować plasterkami jajka ugotowanymi na twardo oraz posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *