Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z awokado, grejpfruta i ogórka

Składniki:

  • ½ awokado
  • 1 czerwony grejpfrut
  • 2 łyżki posiekanej zielonej cebulki
  • ¼ ogórka
  • 1 łyżka prażonych ziaren sezamu
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • sok z 1 cytryny
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Grejpfruta obrać, podzielić na cząstki, usunąć błony. Awokado obrać usunąć pestkę, miąższ pokroić w  kostkę, skropić sokiem z cytryny. Ogórka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać w misce, odstawić na 1 godzinę do lodówki i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *