Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z marchewką, groszkiem i kurkumą

Składniki:

  • 2 szklanki ryżu
  • 1 szklanka konserwowanej marchewki z groszkiem
  • ½ cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju lub oliwy
  • sól morska

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu zalać zimną wodą ryż, dodać sól i kurkumę, gotować aż ryż będzie odpowiednio miękki. W międzyczasie obrać cebulę i czosnek, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek i cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać obsączone z zalewy groszek zielony i marchewkę, smażyć jeszcze 5 minut. Odcedzony miękki ryż wymieszać z zawartością patelni, podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *