Składniki:
- seler konserwowy 1 słoik
- marchew konserwowa 1 sztuka
- szynka w kawałku 15 dag
- kukurydza 1 puszka
- jajka na twardo 4 sztuki
- jabłka 2 sztuki
- ananas z puszki 10 dag
- por 1 sztuka
- majonez
- śmietana
Sposób przyrządzenia:
Do salaterki należy włożyć pokrojony w drobną kosteczkę seler, następnie
przełożyć go majonezem wymieszanym z 2 łyżkami śmietany. Następnie
położyć pokrojoną w kosteczkę marchewkę i również przełożyć majonezem i
śmietaną. Na to położyć szynkę pokrojoną w kostkę, przełożyć majonezem i
śmietaną, dalej kukurydzę, przełożyć, jajko, przełożyć, jabłko pokrojone
w kostkę i także przełożyć, ananasa odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę,
wrzucić do salaterki i również przełoży, na koniec włożyć pokrojonego
drobniutko pora. Na wierzch również położyć majonez wymieszany ze
śmietaną. Sałatkę podawać po schłodzeniu w lodówce.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos