Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka w chrzanowym sosie

Składniki:

  • 3 ugotowane buraki
  • 30 dkg kiszonej kapusty
  • 3-4 łyżki chrzanu
  • sól, biały pieprz, cukier do smaku
  • 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
  • 1 cytryna

    Sposób przyrządzenia:
    Buraki obrać, pokroić w słupki. Kapustę odcisnąć i poszatkować, dodać do buraków i oprószyć białym pieprzem. Śmietanę połączyć z chrzanem, doprawić solą, cukrem i sokiem wyciśniętym z cytryny. Wymieszać z burakami i kapustą. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Szklaną salaterkę wyłożyć umytymi liśćmi sałaty , przełożyć sałatkę. Dobrze smakuje z białym pieczywem lub mięsem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *