Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka szpinakowa z jajkiem

Składniki:

  • 10 dag liści szpinaku
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • sól
  • pieprz

    Sos:

  • 4 fileciki anchois
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 6 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Fileciki rozetrzeć razem z oliwą po czym dodać posiekany czosnek oraz octem.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie liście szpinaku rozłożyć na talerzu i polać je sosem.
    Jajka posiekać i posypać nimi szpinak, na nich ułożyć połówki pomidorków.
    A na samą górę cebule pokrojoną w krążki.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *