Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka śledziowa z fasolą z ogórkiem

Składniki:

  • 2 -3 filety śledziowe matias
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 4 – 5 ogórków konserwowych
  • 13 -16 małych cebulek konserwowych
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 płaska łyżeczka musztardy saperskiej
  • natka pietruszki
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Śledzie pokroić w paseczki, fasole odcedzić z zalewy, ogórki pokroić w kostkę a cebulę posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie majonez wymieszać z musztardą, posiekaną pietruszką i pieprzem.
    Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *