Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chili con carne

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego
  • 2 puszki pomidorów bez skórki
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 łyżki pokrojonej obgotowanej zielonej fasolki szparagowej
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • 3 -4 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • czerwona papryka
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • mielone chili
  • kmin rzymski

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę po czym dodać posiekany czosnek i mielone mięso.
    Trzymać na ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie dodać odcedzoną z zalewy fasolę oraz kukurydzę.
    Całość wymieszać i nadal smażyć kilka minut, po czym dodać pokrojone pomidory i paprykę.
    Doprawić do smaku  i dusić jeszcze około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *