Składniki:
- rzodkiew biała 1 sztuka
- sól
- ser camembert 30 dag
- cebula 1 sztuka
- masło 2 łyżki
- pieprz
- papryka w proszku
- kminek
- piwo 4 łyżki
- szczypiorek 2 łyżeczki
Sposób przyrządzenia:
rzodkiewkę należy obrać, następnie opłukać i zetrzeć na tarce w
plasterki. Obsypać ją solą. Ser należy pokroić w kawałeczki, cebulę zaś
po obraniu drobno posiekać. Ser należy wymieszać z masłem, które powinno
być miękkie. Dodać sól, pieprz, paprykę, kminek i odrobinę piwa.
szczypiorek po opłukaniu należy drobniutko posiekać. Pastę serową należy
podawać oddzielnie, w miseczce, zaś rzodkiew na talerzyku. Zarówno
rzodkiewkę jak i pastę należy posypać szczypiorkiem.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos