Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka rzodkiewkowa z serową pastą

Składniki:

  • rzodkiew biała 1 sztuka
  • sól
  • ser camembert 30 dag
  • cebula 1 sztuka
  • masło 2 łyżki
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • kminek
  • piwo 4 łyżki
  • szczypiorek 2 łyżeczki

    Sposób przyrządzenia:
    rzodkiewkę należy obrać, następnie opłukać i zetrzeć na tarce w
    plasterki. Obsypać ją solą. Ser należy pokroić w kawałeczki, cebulę zaś
    po obraniu drobno posiekać. Ser należy wymieszać z masłem, które powinno
    być miękkie. Dodać sól, pieprz, paprykę, kminek i odrobinę piwa.
    szczypiorek po opłukaniu należy drobniutko posiekać. Pastę serową należy
    podawać oddzielnie, w miseczce, zaś rzodkiew na talerzyku. Zarówno
    rzodkiewkę jak i pastę należy posypać szczypiorkiem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *