Składniki:
- kiełbasa 30 dag
- ser raclette 15 dag
- ogórki korniszony 3 sztuki
- cebula czerwona 1 sztuka
- korzeń chrzanu 1 kawałek
- ocet 3 łyżki
- bulion 2 łyżki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- olej 6 łyżek
- pietruszka 1 łyżeczka
Sposób przyrządzenia:
Ser raclette oraz kiełbasę należy obrać ze skórki i pokroić w dość
cienkie plasterki. Ogórki konserwowe należy pokroić w drobniutką
kosteczkę. Cebulę należy po obraniu pokroić w plasterki, chrzan po
obraniu zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ocet należy wymieszać z
olejem, chrzanem, bulionem, solą i pieprzem. Wcześniej pokrojone i
posiekane składniki należy polać sosem, dokładnie wymieszać. Sałatkę
należy wstawić do lodówki w celu schłodzenia.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos