Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z serem i czerwoną papryką

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
  • szklanka wody
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka posiekanej cebuli
  • 5 dkg żółtego sera Gouda
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sok z cytryny
  • szczypta przyprawy curry
  • świeżo zmielony biały pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, osączyć, wystudzić. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i podzielić na ćwiartki. Miąższ pokroić w kostkę, ser w cienkie paseczki. Sos sojowy wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami, wrzucić cebulę, dodać wszystkie składniki i wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *