Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z bananem i szynką

Składniki:

  • 3 banany
  • 5 łyżek ryżu ugotowanego na sypko
  • pół selera
  • 100 g szynki
  • 5 łyżek majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • łyżka soku z cytryny
  • curry sól
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    Obranego banan pokroić w plasterki, selera w słupki a szynkę w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając odcedzony ryż.
    Następnie majonez wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny.
    Doprawić do smaku solą, curry oraz cukrem i polać sałatkę.
    Całość jeszcze raz wymieszać

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *