Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z selerem

Składniki:

  • 40 dag selera naciowego
  • 2 torebki ryżu
  • 10 dag łuskanych orzechów włoskich
  • 1 puszka ananasa
  • 4 czubate łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • sok z 1/3 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    Następnie ananasa  pokroić na mniejsze kawałki a selera pokroić w słupki.
    Dodać jeszcze orzechy i wymieszać całość z odcedzonym ryżem.
    Następnie majonez wymieszać ze śmietaną, sokiem  z cytryny, sola oraz pieprzem i polać nim sałatkę.
    Całość jeszcze  raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *