Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka pełna witamin

Składniki:

  • 1 zielona sałata
  • kilka ładnych liści kapusty
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek młodej marchewki
  • 1 kalarepka
  • 1 ogórek
  • 1 seler naciowy
  • 1 mały kalafior
  • 1 pęczek młodych cebulek
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka szparagów
  • puszka kukurydzy

Sposób wykonania:

  1. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, kapustę poszatkować, rzodkiewki pokroić w plasterki a marchewkę i ogórka w plasterki.
    Następnie kalarepę i sera zetrzeć na tarce, cebulki posiekać a papryki pokroić w paski.
    Dodać jeszcze kalafiora podzielonego na różyczki, szparagi pokrojone na mniejsze kawałki ora kukurydze odcedzoną z zalewy.
    Całość dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *