Składniki:
- 1 zielona sałata
- kilka ładnych liści kapusty
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 pęczek młodej marchewki
- 1 kalarepka
- 1 ogórek
- 1 seler naciowy
- 1 mały kalafior
- 1 pęczek młodych cebulek
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona papryka
- 1 puszka szparagów
- puszka kukurydzy
Sposób wykonania:
- Sałatę porwać na mniejsze kawałki, kapustę poszatkować, rzodkiewki pokroić w plasterki a marchewkę i ogórka w plasterki.
Następnie kalarepę i sera zetrzeć na tarce, cebulki posiekać a papryki pokroić w paski.
Dodać jeszcze kalafiora podzielonego na różyczki, szparagi pokrojone na mniejsze kawałki ora kukurydze odcedzoną z zalewy.
Całość dokładnie wymieszać.