Składniki:
- 1 arbuz
- 2 brzoskwinie
- 2 morele
- 2 owoce kiwi
- 20 winogron
- 10 dag malin
- 10 dag wiśni
Sos:
- ½ szkl. soku z pomarańczy
- łyżka miodu
- 4 łyżki rumu
- 2 łyżki cukru
- szczypta cynamonu
Sposób wykonania:
Specjalna łyżka wydrążyć z arbuza kulki.
Następnie brzoskwinie, morele o kiwi pokroić w dużą kostkę a wiśnie i winogrona przekroić na połówki.
Wszystko ze sobą wymieszać dodając jeszcze maliny.
Do soku z pomarańczy dodać cukier, cały czas mieszając trzymać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści po czym odstawić do ostygnięcia.
Następnie dodać miód, rum oraz cynamon.
Całość dokładnie wymieszać.
Powstałym sosem polać sałatkę.
Całość delikatnie przemieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny.