Składniki:
- 2 banany
- 1 grejpfrut
- 2 puszki tuńczyka
- 4 jajka ugotowane na twardo
- szklanka majonezu
- ½ szklanki jogurtu naturalnego
- słodka papryka w proszku, sól
- 1 łyżka soku z cytryny
- kilka liści sałaty do dekoracji
Sposób przyrządzenia:
Rybę wyjąć z puszki i osączyć na sicie, pokroić w większe kawałki. Grejpfrut obrać ze skórki, miąższ obrać z osłonek. Banana obrać pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Jajka obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Majonez wymieszać z jogurtem , doprawić solą i odrobiną papryki, połączyć z pozostałymi składnikami. Na dużym talerzu rozłożyć umyte i osączone liście sałaty, wyłożyć sałatkę. Udekorować ósemkami jajek.