Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka owocowa z tuńczykiem

Składniki:

  • 2 banany
  • 1 grejpfrut
  • 2 puszki tuńczyka
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • szklanka majonezu
  • ½  szklanki jogurtu naturalnego
  • słodka papryka w proszku, sól
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kilka liści sałaty do dekoracji

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę wyjąć z puszki i osączyć na sicie, pokroić w większe kawałki. Grejpfrut obrać ze skórki, miąższ obrać z osłonek. Banana obrać pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Jajka obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Majonez wymieszać z jogurtem , doprawić solą i odrobiną papryki, połączyć z pozostałymi składnikami. Na dużym talerzu rozłożyć umyte i osączone liście sałaty, wyłożyć sałatkę. Udekorować ósemkami jajek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *