Składniki:
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- 1 puszka szparagów
- 30 dkg pieczarek
- 3 ogórki konserwowe
- 25 dkg drobiowej kiełbasy
- 3 łyżki szczypiorku
- 3 łyżki zielonej natki pietruszki
- 1 słoik majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki keczupu
- 2 łyżki musztardy
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Jajka obrać i pokroić w ósemki. Pieczarki umyć obrać i obgotować 15 minut w lekko osolonej wodzie, osączyć, ostudzić i pokroić w małą kostkę. Szparagi osączyć i pokroić na małe kawałki. Ogórki pokroić w kostkę, kiełbasę w paseczki. Przygotować sos. Majonez wymieszać z jogurtem, keczupem i musztardą, doprawić solą i pieprzem. Sałatkę wyłożyć do szklanej salaterki polać sosem i delikatnie wymieszać.