Składniki:
- 3 jajka
- 25 dag fasolki szparagowej
- 15 dag tuńczyk z puszki
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 10 dag oliwek
- 3 pomidory
- 2 cebule
- 1 ogórek
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Z fasolki odciąć zdrewniałe końcówki po czym ugotować do miękkości w wodzie, wówczas ją odcedzić i pokroić na kawałki.
W między czasie paprykę pokroić na kawałki a tuńczyka odsączyć z zalewy i podzielić na małe kawałki.
Następnie pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na cząstki.
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na cząstki.
Ogórka pokroić na plasterki, cebulę posiekać a oliwki przekroić na pół.
Wszystkie pokrojone składniki wymieszać ze sobą.
Doprawić do smaku solą oraz z pieprzem i polać oliwą.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M