Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka mięsna z kukurydza i ogórkiem

Składniki:

  • 100 g gotowanego ozora wołowego
  • 1 ogórek
  • 150 g gotowanej kukurydzy
  • 2 jabłka
  • 1 pomarańcza
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżeczka likieru pomarańczowego
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Pomarańczę obrać i pokroić w cząstki.
    Ozór wołowy, rzodkiewkę i ogórek pokroić w plasterki a jabłka pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając kukurydzę.
    Doprawić do smaku solą i polać majonezem wymieszanym z likierem pomarańczowym.
    Przed podaniem udekorować kawałkami pomidora i natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *