Składniki:
- ozór wołowy
- łyżka soli
- ½ łyżeczki saletry
- 6 goździków
Składniki: 1 ozorek wieprzowy pęczek włoszczyzny 3 ziarna ziela angielskiego 1 listek laurowy sól łyżka pestek dyni 2 łyżki soku z cytryny 5 liści sałaty 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Włoszczyznę myjemy, obieramy, kroimy i gotujemy wywar. Do ugotowanego wywaru wrzucamy oczyszczony ozorek. Dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości. Następnie ozorek przekładamy do zimnej wody, zdejmujemy…
Składniki: 100 g gotowanego ozora wołowego 1 ogórek 150 g gotowanej kukurydzy 2 jabłka 1 pomarańcza 4 rzodkiewki 2 łyżki majonezu łyżeczka likieru pomarańczowego sól natka pietruszki Sposób wykonania: Pomarańczę obrać i pokroić w cząstki. Ozór wołowy, rzodkiewkę i ogórek pokroić w plasterki a jabłka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając kukurydzę.…