Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka makaronowa z cielęciną i kukurydzą

Składniki:

  • 60 dag makaronu  
  • 45 dag pieczonej cielęciny
  • 2 puszki kukurydzy
  • 3 pory
  • 3 pomidory
  • 6 łyżek czarnych oliwek
  • 12 jajek przepiórczych
  • 8 łyżek oliwy
  • 3 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
    Następnie pomidory pokroić w cząstki, ugotowane jajka na połówki, pory w krążki a cielęcinę w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając kukurydze oraz oliwki.
    Doprawić do smaku i polać olejem wymieszanym z octem winnym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *