Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka kartoflana z jajkami i grzybkami

Składniki:

  • 400 g kartofli młodych
  • 20 jajek przepiórczych
  • 20 małych pieczarek marynowanych
  • 1 łyżka kaparów
  • 1/2 łyżki szczypiorku
  • 1 puszka anchois

    Sos :

  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • cukier

    Sposób wykonania:

    Kartofle ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i pokroić w kostkę, jajka przekroić na połówki, pieczarki pokroić w plasterki, kapary na mniejsze kawałki a anchois i szczypiorek posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny, sosem sojowym i cukrem.
    Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *