Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapustą, jabłkiem i winogronami

Składniki:

  • 1 duże czerwone jabłko
  • 2 pomarańcze bez pestek
  • 70 g białych winogron
  • 70 g czarnych winogron
  • 250 g białej kapusty
  • 2 łyżki prażonych ziaren słonecznikowych
  • 2 łyżki szczypiorku

    Sos:

  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane jabłko pokroić w kostkę, a pomarańcze podzielić na cząstki, winogrona przekroić  na połówki a kapustę poszatkować.
    Całość dokładnie wymieszać .
    Następnie oliwę wymieszać z sokiem z cytryny , sola ora pieprzem.
    Sosem polać sałatkę, wymieszać i posypać posiekanym szczypiorkiem oraz ziarnami słonecznika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *