Składniki:
- jaja na twardo 6 sztuk
- groszek konserwowy 1 puszka
- cebula 1 sztuka
- pieczarki w zalewie 1 słoik
- posiekany koperek 1 łyżka
- majonez 1/2 szklanki
- sałata 5 liści
- jajka przepiórcze 3 sztuki
- wędzony łosoś 2 plasterki
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Groszek należy odsączyć z zalewy, połączyć z majonezem, posiekanymi
pieczarkami i pozostałymi składnikami sałatki posiekanymi na drobno.
Wszystko należy doprawić do smaku solą i pieprzem. W salaterce należy
rozłożyć liście sałaty, wcześniej umyte i osuszone, wyłożyć na nie
sałatkę, przybrać połówkami przepiórczych jaj ugotowanych na twardo.
Przybrać także paskami wędzonego łososia.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos