Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka fasolowa Marty

Składniki:

  • 50 dag fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 listek laurowy
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę zalać osoloną wodą, wrzucić czosnek oraz listek laurowy i gotować do miękkości.
    Miękką fasolkę odcedzić i polać łyżką octu.
    Następnie cebule pokroić w krążki, które również skropić łyżką octu oraz oprószyć solą.
    Cebule dodać do fasolki razem posiekaną natką pietruszki.
    Całość skropić olejem i doprawić do smaku solą.
    Wstawić do lodówki na godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *