Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka chlebowa

Składniki:

  • 2 duże bochenki chleba
  • ¼ pęczka natki pietruszki
  • ¼ pęczka bazylii
  • 2/3 szkl. oliwy z oliwek
  • 1/3 szkl. octu balsamicznego
  • 1/3 szkl. startego ser owczego romano
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku

Sposób wykonania:

  1. Chleb pokroić na kromki, które opiec w piekarniku po czym pokroić je w krostę.
    W między czasie bazylie oraz natkę pietruszki posiekać.
    Następnie ocet wymieszać z posiekanym drobno czosnkiem, oliwą, natką, bazylią oraz serem.
    Doprawić do smaku pieprzem i wymieszać z chlebem.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Weronikę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *