Składniki:
- ½ główki kapusty pekińskiej
- ½ startej marchewki
- 1 czerwona cebula – posiekana
- 1 mała tajska papryczka – posiekana
- ¼ szkl. posiekanej kolendry
- sok z 1 limonki
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka oleju roślinnego
- kilka kropel oleju sezamowego
- ½ łyżeczki soli
Sposób wykonania:
- Kapustę pekińską posiekać najdrobniej jak tylko się da.
Następnie dodać do niej marchewkę, paprykę, kolendrę oraz cebulę.
Całość delikatnie wymieszać i polać sokiem z limonki wymieszanym, z octem ryżowym, olejem sezamowym i roślinnym oraz solą.
Ponownie przemieszać i wstawić do lodówki na 30 minut.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Natalia Konieczna