Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałata z parmezanem

Składniki:

  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • 30 dag rukoli
  • 1 cebula
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 10 łyżek oliwy
  • sól
  • biały pieprz
  • pół łyżeczki cukru
  • świeżo starty parmezan

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować, rukolę porwać na kawałki a cebulę pokroić w krążki.
    Następnie ocet wymieszać z sokiem z cytryny oraz oliwą.
    Dodać szczyptę soli, pieprzu oraz cukier.
    Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.
    Sałatkę posypać jeszcze startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *