Składniki:
- 250 g selera korzeniowego
- 150 g jabłka
- 2 łyżeczki rodzynek
- 5 orzechów włoskich
- sok z cytryny
- 1 łyzeczka miodu
- 1 szkl jogurtu naturlanego
Składniki: 200 g cebuli łyżka oliwy z oliwek łyżka soku z cytryny sól 2/3 szkl jogurtu szczypiorek Sposób wykonania: Cebulę pokroić w krązki. Następnie jogurt wymieszać z oliwą oraz sokiem z cytryny. Doprawić do smku solą i polać krążki cebuli. Na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.
Składniki: 2 główki sałaty 10 czarnych oliwek 1 jajko ugotowane na twardo 250 ml jogurtu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oleju sól Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Wrzucić do niej oliwki oraz dodać jajka pokrojone na cząstki. Całość polać jogurtem wymieszany z olejem. Doprawić do smaku solą. Na koniec posypać posiekaną…
Składniki: 1 główka sałaty rzymskiej 30 dag rukoli 1 cebula 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki soku z cytryny 10 łyżek oliwy sól biały pieprz pół łyżeczki cukru świeżo starty parmezan Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, rukolę porwać na kawałki a cebulę pokroić w krążki. Następnie ocet wymieszać z sokiem z cytryny oraz oliwą. Dodać szczyptę…