Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka toskańska

Składniki:

  • 5 kromek czerstwego białego chleba
  • 8 łyżek oliwy
  • 5-6 łyżek białego wina
  • 25 dag pomidorków koktajlowych
  • 8 dymek
  • 1 mały ogórek
  • 10 dag rukoli
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • ocet winny
  • świeża bazylia do dekoracji

Sposób wykonania:

  1. Chleb przesmażyć na oliwie po czym pokroić go w kostkę aby powstałe małe grzanki.
    Następnie pomidorki przekroić na połówki, cebulę posiekać a ogórki pokroić w plasterki.
    Dodać jeszcze posiekaną rukolę i całość dokładnie wymieszać.
    Skropić całość octem oraz winem.
    Doprawić do smaku solą i udekorować bazylią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *