Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sajgonki naleśnikowe

 

Składniki:

 

  • 4 łyżeczki oleju roślinnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 225 g mielonej wieprzowiny
  • 225 g kapusty pok choi
  • 4 ½ jasnego sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 8 arkuszy ciasta na sajgonki
  • olej
  • sos chili

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekany czosnek po czym dodać do niego wieprzowinę i mieszając smażyć około 3 minut.
Po tym czasie dodać poszatkowaną kapustę, olej sezamowy oraz sos sojowy.
Całość dokładnie wymieszać i smażyć kolejne 3 minut.
Zestawić z ognia do ostygnięcia.
Następnie rozłożyć farsz na arkusze ciasta i zawinąć  w rulon.
Brzegi zwilżyć wodą aby ciasto się skleiło.
Smażyć sajgonki partiami na rozgrzanym oleju około 4 minut aż się zazłocą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *