Składniki:
- 4 łyżeczki oleju roślinnego
- 2 ząbki czosnku
- 225 g mielonej wieprzowiny
- 225 g kapusty pok choi
- 4 ½ jasnego sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki oleju sezamowego
- 8 arkuszy ciasta na sajgonki
- olej
- sos chili
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekany czosnek po czym dodać do niego wieprzowinę i mieszając smażyć około 3 minut.
Po tym czasie dodać poszatkowaną kapustę, olej sezamowy oraz sos sojowy.
Całość dokładnie wymieszać i smażyć kolejne 3 minut.
Zestawić z ognia do ostygnięcia.
Następnie rozłożyć farsz na arkusze ciasta i zawinąć w rulon.
Brzegi zwilżyć wodą aby ciasto się skleiło.
Smażyć sajgonki partiami na rozgrzanym oleju około 4 minut aż się zazłocą.