Składniki:
- 75 dkg obranej, pokrojonej w kostkę rzepy
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka posiekanego estragonu
- 1 łyżeczka posiekanego tymianku
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki masła
- ½ szklanki tartej bułki
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Rzepę dokładnie umyć, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 12 minut, odcedzić. Na dużej patelni rozgrzać masło i olej, dodać czosnek, smażyć mieszając 2 minuty, dodać rzepę i smażyć na małym płomieniu aż lekko się przyrumieni. Dodać zioła, sól i pieprz, wymieszać, po kilku minutach dodać tartą bułkę i smażyć jeszcze 3 minuty.