Składniki:
- 1 kg baraniny
- 6 rzep
- por
- pietruszka
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- ½ łyżki masła
- ½ łyżki mąki
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- koper
Składniki:
Składniki: 1 pęczek liści kapusty 1 rzepa 1 cebula 1 papryczka chipotle 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy z oliwek 1 szkl bulionu warzywnego Sposób wykonania; Na rozgrzaną oliwę wrzucić obraną rzepę pokrojoną w kostkę, posiekaną cebulę oraz chili. Trzymać na ogniu, aż cebula stanie się szklista, wówczas wrzucić pokrojone w cienkie paseczki liście kapusty.…
Składniki: 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1200 g ziemniaków 1 kg rzepy 4 szkl gęstej śmietany sól pieprz Sposób wykonania; Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Rzepę również obrać i pokroić w kostkę po czym wymieszać z ziemniakami. Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego wsmarowanego masłem i czosnkiem. Następnie śmietanę odgrzać na małym ogniu, doprawić…
Składniki: 75 dkg obranej, pokrojonej w kostkę rzepy 2 posiekane ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka posiekanego estragonu 1 łyżeczka posiekanego tymianku 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka oleju 2 łyżki masła ½ szklanki tartej bułki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rzepę dokładnie umyć, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 12 minut, odcedzić.…