Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z ziemniaków i rzepy Nataszy

Składniki:

  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1200 g ziemniaków
  • 1 kg rzepy
  • 4 szkl gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania;
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Rzepę również obrać i pokroić w kostkę po czym wymieszać z ziemniakami.
Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego wsmarowanego masłem i czosnkiem.
Następnie śmietanę odgrzać na małym ogniu, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zalać nią ziemniaki z rzepą.
Wierzch przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na około 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *