Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne liście kapusty z rzepą

Składniki:

  • 1 pęczek liści kapusty
  • 1 rzepa
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chipotle
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 szkl bulionu warzywnego

Sposób wykonania;
Na rozgrzaną oliwę wrzucić obraną rzepę pokrojoną w kostkę, posiekaną cebulę oraz chili.
Trzymać na ogniu, aż cebula stanie się szklista, wówczas wrzucić pokrojone w cienkie paseczki liście kapusty.
Całość dokładnie  wymieszać i doprawić do smaku solą.
Smażyć , aż liście kapusty zwiędną, wówczas wlać bulion, doprowadzić do wrzenia i gotować ostanie 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *