Jądra ryżowe:
Nadzienie:
Polewa czekoladowa:
Potrzebne będą:
Sposób przygotowania:
Na patelni rozpuść masło z miodem. Dołóż połamane krówki i rozpuść. Wrzuć ryż preparowany i kakao. Wszystko dokładnie połącz.
Od razu wypełnij ryżem chochle. W środku zrób dołek, który później napełnimy kremem. Jeśli ryżu jest za dużo nadmiar usuń nożem.
Najlepiej zrobić go końcówką drewnianej łyżki.
Ryż zostawiam w lodówce do schłodzenia na pół godziny.
W tym czasie zagotowujemy wodę, wlewamy do garnuszka.
Wyciągamy chochle i zanurzamy ją w wodzie – tak by nie dotknąć ryżu, ale tylko chochlę, by ryż można było z łatwością wyjąć. Jeśli jednak sprawia nam to jakiś problem należy podważyć troszkę ryż nożem.
Następnie każdy dołek w ryżu wypełniamy ulubionym kremem czekoladowym.
Stawiamy dołem do talerza – tak by wierzch był półokrągły.
Zostawiamy ponownie na 30 minut do lodówki.
W międzyczasie zagrzewamy mleko i dodajemy czekoladę.
Dokładnie mieszamy, aby się dokładnie rozpuściła.
Gorącą czekoladą polewamy nasze ryżowe jądra i dekorujemy dowolnie orzechami.
Deser proponuje dla osób, które uwielbiają słodkości.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez kr0pk4