Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryżowa sałatka z krewetkami

Składniki:

  • ryż ugotowany na sypko 1,5 szklanki
  • krewetki w sosie własnym 20 dag
  • rzodkiewki pokrojone w plasterki 1/2 szklanki
  • czerwona cebula posiekana 1 łyżka
  • szczypiorek 1 łyżka
  • koperek 1 łyżka

    Sos:

  • majonez 2/3 szklanki
  • jogurt naturalny 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Ryż należy włożyć do miseczki i połączyć z rzodkiewką, cebulą,
    szczypiorkiem i koperkiem. Krewetki należy odsączyć z zalewy, dodać do
    ryżu. Z majonezu, jogurtu, soli i pieprzu należy przygotować sos.
    Sałatkę należy polać sosem i dokładnie wymieszać.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *