Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba maślana z chipsami ziemniaczanymi.

Ryba smażenie w głębokim oleju, wiec potrzebne jest dużo oleju słonecznikowego.
Skład:

  • 3/4 kg ryby masłowej pociętej na 2,5 cm paski
  • mąka ziemniaczana
  • sól morska
  • 4 duże ziemniaki

Ciasto:

  • 2 szklanki maki + łyżka proszku do pieczenia
  • łyżeczka soli morskiej.
  • 1/4 łyżeczki cayenne, szczypta mieszanki przypraw ziołowych butelka ciemnego, zimnego piwa

Sposób przyrządzenia:
Z podanych składników przygotować ciasto do obtoczenia ryby, odstawić Rozgrzać olej w dużym rondlu do temp. ok. 150. Pokroić umyte ziemniaki na cienkie plastry razem ze skórką (najlepiej na tarce zwanej mandolina) i włożyć je do miski z zimną wodą. Odcedzić dobrze ziemniaki, wkładać do gorącego oleju w małych porcjach, aby pływały swobodnie i smażyć 2-3 min, wyjmować blado żółte, osączyć i zostawić w pokojowej temperaturze. Zwiększyć temperaturę oleju do 190 C, wkładać znów odłożone ziemniaki małymi porcjami i smażyć na zloty brąz – 2-3 min. Wyjąć na ruszt, posypać solą morską od razu i trzymać w ciepłym piekarniku nagrzanym do temperatury 100 stopni.
Zmniejszyć temperaturę oleju na 180 C, otaczać rybę lekko w mace ziemniaczanej, następnie zanurzać w cieście i wkładać do oleju, małymi porcjami na raz. Przewrócić raz i smażyć na złoty brąz, ok. 2 min. Wyjmować rybę, osaczyć, podawać z chipsami ziemniaczanymi i miseczką słodkiego octu.

Alton Brown (pokaz Good eat) tlum Anerite.

9 comments for “Ryba maślana z chipsami ziemniaczanymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *