Skład:
- 8-10 średniej wielkości ryb maślanych
- wytopiony tłuszcz z boczku, smalec albo oliwa do smażenia (do wyboru)
- 1/4 szklanki mączki kukurydzianej i 1/2 szklanki mąki
- sól i świeżo mielony pieprz
Skład: ok.3/4 kg wieprzowiny (szynka) 2 łyżki soli morskiej 1/2kg solonej ryby maślanej lub łososia* 1/2kg liści luau* 12 liści ti* Sposób przyrządzenia: Mięso wieprzowe pokroić w sporą kostkę. Soloną rybę wymoczyć w wodzie przez około 3 godziny, odcedzić i starannie osuszyć. Umyć i osuszyć liście luau* albo szpinaku odcinając łodygi. Mięso posypać solą i…
Ryba smażenie w głębokim oleju, wiec potrzebne jest dużo oleju słonecznikowego. Skład: 3/4 kg ryby masłowej pociętej na 2,5 cm paski mąka ziemniaczana sól morska 4 duże ziemniaki Ciasto: 2 szklanki maki + łyżka proszku do pieczenia łyżeczka soli morskiej. 1/4 łyżeczki cayenne, szczypta mieszanki przypraw ziołowych butelka ciemnego, zimnego piwa Sposób przyrządzenia: Z podanych…
Ale długa nazwa…. Składniki: – 6 dużych filetów z ryby masłowej Na glazurę: – 1 łyżka płatków z suszonych papryczek chilli – 110 g cukru trzcinowego (w miarę jasnego) – 2 łyżki jasnego sosu sojowego – 4 łyżki soku z cytryny – ¼ łyżeczki mielonego ziela angielskiego – woda Wykonanie: Przygotowanie glazury: wszystkie składniki wraz…