Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Laulau – potrawa hawajska

Skład:

  • ok.3/4 kg wieprzowiny (szynka)
  • 2 łyżki soli morskiej
  • 1/2kg solonej ryby maślanej lub łososia*
  • 1/2kg liści luau*
  • 12 liści ti*

Sposób przyrządzenia:
Mięso wieprzowe pokroić w sporą kostkę. Soloną rybę wymoczyć w wodzie przez około 3 godziny, odcedzić i starannie osuszyć. Umyć i osuszyć liście luau* albo szpinaku odcinając łodygi. Mięso posypać solą i wymieszać, podzielić na 6 części. Rybę też pokroić na kawałki i podzielić na 6 części. Umieścić 6-8 liści luau, albo 1/6 szpinaku na liściach ti*, na to 1/6 ryby i mięsa obwijać liśćmi na krzyż tak, aby powstał pakuneczek, związać nitką. Zrobić 6 porcji. Gotować na parze 3-4 godziny, dolewając wody w razie potrzeby.

*można samemu przygotować soloną rybę: wziąć 2 łyżki morskiej soli na 1/2kg filetów ryby, osolić dokładnie i odstawić na godzinę, potem nie trzeba moczyć, tylko lekko przepłukać.
*liście luau – można zastąpić szpinakiem
*liście ti – można zastąpić liśćmi banana albo obranymi liśćmi z kolb kukurydzy

autor – Corinne Domingo, tłum. Anerite

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *