Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z bakłażana

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • sok z cytryny
  • 1/2 kg. mielonej wołowiny
  • 2 żółtka
  • cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek
  • ostra papryczka
  • sol
  • pieprz


Sposób przyrządzenia:

Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie plastry, posolić i skropić sokiem z cytryny. Pozostawić , aby zmiękły. Mięso wyrobić z żółtkami, przesmażoną na oleju cebulą, zmiażdżonym czosnkiem, przyprawami i papryczką posiekaną. Farsz układać na plastrach bakłażana , zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu do zapiekania , polać olejem i zapiec. Dodać trochę wody i dusić 10 minut. Posypać parmezanem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *