Składniki:
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 4 kotlety wieprzowe (bez kości)
- 4 cienkie plastry tłustej szynki
- 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
- sok z cytryny
- 1-2 łyżki mąki
- łyżka smalcu
- 2 łyżki masła
- pół szklanki Bulionu warzywnego WINIARY
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Kotlety delikatnie zbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Następnie na każdym kotlecie ułożyć plasterek szynki, odrobinę pietruszki oraz obrane jajko.
Całość zawinąć w roladę.
Obwiązać ją nitką aby się nie rozpadły.
Następnie obtoczyć je w mące i przesmażyć na rozgrzanym smalcu.
Wówczas dodać kawałek masła i wlać bulion.
Przykryć patelnie i dusić około 40 minut.