Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki wieprzowe z całym jajem

Składniki:

  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 4 kotlety wieprzowe (bez kości)
  • 4 cienkie plastry tłustej szynki
  • 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • sok z cytryny
  • 1-2 łyżki mąki
  • łyżka smalcu
  • 2 łyżki masła
  • pół szklanki Bulionu warzywnego WINIARY
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kotlety delikatnie zbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
    Następnie na każdym kotlecie ułożyć plasterek szynki, odrobinę pietruszki oraz obrane jajko.
    Całość zawinąć w roladę.
    Obwiązać ją nitką aby się nie rozpadły.
    Następnie obtoczyć je w mące i przesmażyć na rozgrzanym smalcu.
    Wówczas dodać kawałek masła i wlać bulion.
    Przykryć patelnie i dusić około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *