Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka posadzone w pomidorach

Składniki :

  • 5 jaj
  • 5 pomidorów
  • 4 gałązki szczypiorku
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • bazylia

    Sposób wykonania:

    1. Pomidory przekroić na połówki po czym delikatnie wydrążyć z nich miąższ a skórkę oprószyć solą, pieprzem oraz bazylią.
      Następnie do każdego pomidora delikatnie wbić po jednym jajku.
      Posypać je solą oraz pieprzem i przykryć odciętym wierzchem.
      Ułożyć pomidory na blasze posmarowanej masłem.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 10 minut.
      Przed podaniem udekorować szczypiorkiem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *