Składniki:
- 500 g metki
- 1 puszka kukurydzy
- 150 g czerwonej papryki
- 2 łyżki relishu pomidorowego
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
Sos:
- 1 opakowanie sosu do pieczeni
- ¼ l wody
- 2 łyżki słodkiej śmietanki
- 1 łyżka relishu pomidorowego
Sposób wykonania:
Do metki dodać odsączoną kukurydzę, paprykę oraz relish pomidorowy.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie ciasto francuskie rozwałkować i pokroić w prostokąty.
na każdym prostokącie rozsmarować mięsną masę.
prostokąty zrolować, sklejając brzegi.
Przełożyć na blasze i wstawić do piernika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut.
W między czasie sos wymieszać z wodą, podgrzać po czym dodać relish oraz śmietanę.
Dokładnie wymieszać i podawać z roladkami.