Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab nadziewany szpinakiem i mozzarellą

Składniki:

  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 300 g szpinaku
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 1 kulka mozzarelli
  • 4 kotlety schabowe z kieszonką
  • 1/8 l bulionu
  • 1 łyżka zagęstnika do sosów

    Sposób wykonania:

    1. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać szpinak i chwilę poddusić aby się rozmroził.
      Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
      W miedzy czasie do każdej kieszeni mięsa włożyć po plastry mozzarelli, dołożyć odrobinę szpinaku i spiąć wykałaczką.
      Obsmażyć mięso na rozgrzanej oliwie, oprószyć solą i trzymać na ogniu jeszcze około5  minut.
      Do reszty szpinaku wlać bulion, doprowadzić do zagotowania i dodać zagęstnik.
      Doprawić do smaku i podawać z mięsem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *