Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z mozarellą

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 450 g ryżu
  • 125 ml białego wytrawnego wina
  • 750 ml rosołu wołowego
  • 150 ml śmietanki
  • 250 g sera mozzarella
  • sól
  • pieprz
  • 8 startego parmezanu

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na maśle, wówczas dodać ryż i trzymać na ogniu jeszcze około 2 minut.
    Następnie wlać wino oraz rosół i gotować 10 minut.
    Po tym czasie dodać śmietankę i pozostawić na ogniu do momentu aż ryż wchłonie cały płyn.
    Na sam koniec dodać mozarelle pokrojoną a w kostkę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać parmezanem.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *