Skład:
Ciasto:
- 20dkg mąki
- 5 łyżek wody
- 1 jajo
- sól
Nadzienie:
- 20dkg mielonej wołowiny
- 1 jajo
- 1 białko
- 1 posiekana cebulka
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ciasto wyrobić i w folii włożyć na 2 godziny do lodówki. Mięso utrzeć z jajkiem, natką, przyprawami i cebulą. Ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować na dwa płaty. Rozłożyć porcje farszu na 1 płacie w kilku rzędach. Miejsca pomiędzy posmarować białkiem. przykryć drugim płatem. skleić. Pokroić radełkiem na kwadraty. Ugotować w osolonej wodzie.
2 comments for “Ravioli z mięsem czyli pyszny dodatek do rosołu”